Cum să alegi bijuteriile în funcție de propriile trăsături

Bijuteriile nu completează doar o ținută, ci îți pot contura trăsăturile. Dacă alegerea acestora nu este una inspirată, pot evidenția acele trăsături care nu te avantajează. Tocmai de aceea, e indicat să știi câteva trucuri în alegerea bijuteriilor potrivite. Iar, printre elementele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci acest lucru se numără și cromatica, forma feței și cea a decolteului.

CROMATICA

În ceea ce privește culoarea părului, a ochilor și pielii, se disting patru tipare cromatice ce corespund anotimpurilor.

Astfel, avem femeia-primăvară care are părul blond cu nuanțe aurii sau șatene, pielea deschisă cu tente roz sau bej piersică și ochii albaștri deschis sau verzi. Acesteia i se potrivesc bijuteriile cu nuanțe de albastru, verde și galben, dar și nuanțe pastelate delicat.

A doua tipologie se prezintă a fi femeia-vară care are un ten deschis, culori deosebite ale irusului – gri, albastru, verde -, iar nuanțele părului parcurg o gamă variată de culori, de la blond deschis la șaten închis sau cenușiu. Ideale pentru aceasta sunt bijuteriile a căror culori sunt marine, variațiuni de albastru, nuanțe intense de verde sau tonuri pastelate.

Mai apoi, femeia-toamnă, al cărui ten cu reflexii aurii, de culoarea piersicii sau bej, uneori cu pistrui, cu părul roșcat sau castaniu și ochi verzi, albaștri sau căprui se asortează perfect cu o cromatică autumnală care include nuanțe de bej deschis, maro intens, auriu, oranj deschis, ambra sau cărămiziu. Bijuteriile din aur, cupru sau bronz, dar și din lemn, perle sau pietre prețioase de culoare brună, paprika, aurie, somon, corai, oliv, caramel sau albastru petrol sunt numai bune de purtat de femeia-toamnă.

FORMA FEȚEI

Dacă ai o față rotundă, trăsăturile îți vor fi armonios încadrate de cercei lungi, angulari sau subțiri. O alegere inspirată sunt cerceii rectangulari, pătrați sau orice model cu unghiuri drepte pentru a crea echilibru vizual. Dacă ai și un gât scurt, cerceii lunguieți cu sistem de închidere direct pe lobul urechii sunt perfecți pentru tine. Dar, trebuie să eviți cerceii mici cu șurub, pe cei mari, rotunzi sau pe cei foarte voluminoși.

În cazul în care ai o față pătrată, ți se potrivesc cerceii cu linii delicate, curbate, dar și modelele rotunde, în formă de lacrimă sau floare cu petale rotunjite deoarece îndulcesc liniile feței. Evită cerceii în unghiuri acuțite, iar dacă ai fața mai degrabă dreptunghiulară, renunță la cerceii lungi care atârnă spre baza gâtului.

Iar, dacă ai fața sub formă de inimă – frunte lată, pomeți pronunțați și bărbie îngustă – ți se potrivesc modelele piramidali, mai lați la bază, cei rotunjiți, cerceii tip candelabru, ovali sau cei în formă de lacrimă, deoarece îți vor face fruntea să pară mai îngustă, iar bărbia mai lată. În plus, dacă ai gâtul lung, ești ceva mai corpolentă sau ai părul bogat, cerceii candelabru te avantajează în mod special. Dar, trebuie să-i eviți pe cei su formă de inimă, cei tip butoni sau orice model care ăngustează partea de jos a feței.

DECOLTEU

Când vine vorba de forma decolteului, colierul trebuie ales cu grijă pentru a se integra din punct de vedere vizual în ansamblul vestimentar.

Așadar, șiragurile sau lanțurile lungi se potrivesc la decolteurile bărcuțe sau la bluzele pe gât, colierul statement scurt se potrivește decolteului sub formă de inimă și celui pătrat. Pentru decolteul în formă de V, alegeți un lănțisor subțire cu pandantiv, iar pentru cel în formă de U, un colier scurt sau mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.